Alternative aktiviteter

Det er ingen tvil om at orientering er en fantastisk idrett, og en god måte å holde seg i form på. Man trenger ikke å være profesjonell for å holde på med orientering, dette er en aktivitet som passer for absolutt alle – spesielt om man er glad i den norske naturen. Her får man frisk luft, fantastisk utsikt og god mosjon.

Spørsmålet er om det noen gang kan bli nok orientering? Her har vi i alle fall samlet noen andre typer av aktiviteter, som passer for alle orienterings-fans der ute. Dette er ment som inspirasjon for deg som er glad i orientering som sport eller mosjon, for å få en variert treningshverdag.

Topptur på fjellet

Å dra på topptur er fantastisk trening, men også en fin ferie:https://www.vg.no/reise/i/Rxdp6r/nordmenn-vil-oppleve-norge for den som ønsker å tilbringe sommeren i Norge. For hvert eneste år som går, blir det mer og mer populært å dra på slike turer, og man har virkelig fått opp øynene for hva den norske naturen har å by på. For deg som sliter med flyskam, er dette et perfekt alternativ til Syden-turen.

Når man er på topptur er det viktig med et par skikkelig sko, og et par turstøvler fra Ecco kan være et godt alternativ for deg som søker det beste. Du bør uansett alltid huske på å gå inn skoene dine før du skal ut på tur, og du bør huske på Fjellvettreglene – hver eneste gang. Det hender at Fjellvettreglene oppdateres, så du burde alltid lese siste versjon før du legger ut på tur, spesielt når du skal gå langt.

Balansebrett på treningssenter

Alle som har løpt orientering vet at det kan være tøft for anklene, spesielt når man løper i svært ulendt terreng. Av den grunn kan det vært lurt å trene anklene, noe man kan gjøre enkelt på et balansebrett. Du kan investere i et slikt brett som du kan ha hjemme, eller du kan ta det i bruk på et treningssenter. Sistnevnte kan være lurt, da du også har mulighet til å varme opp først, samt trene med andre vekter etterpå.

Når du ikke vil ut

Noen ganger vil man rett og slett ikke ut, og da kan det være lurt å bruke litt tid med kartbøker – for å bli enda bedre på å lære seg å lese kart. Noen steder i Norge er de skikkelige flinke på dette, mens det er mange som har mye å lære. Du må gjerne ta med barna på en slik aktivitet, da de også har godt av å lære seg kartlesing – allerede fra ung alder. Etterpå kan dere gå ut for å øve med kompass, det er noe de fleste barn synes er utrolig morsomt.

admin