Tips til orientering med barn

Orientering er en fin aktivitet for både liten og stor. Det er mange måter å orientere på. Ja, faktisk bruker vi jo ordet «orientering» også når vi leter oss frem til perfekte kjoler til dame på internett.

Orienter deg frem til den perfekte kjolen

For det er virkelig en jungel av kjoler til dame. Du kan finne kjoler til enhver anledning, enten du skal på jobb, på vinkveld med venninner, i bryllup, begravelse eller bare ønsker deg en hverdagskjole.

Heldigvis har nettbutikken NA-KD gjort orienteringen enklere for deg. De har nemlig et stort utvalg kjoler, så det skal godt gjøres å ikke finne noe som faller i smak. Det eneste du må gjøre er å navigere deg frem til na-kd.no og klikke deg inn i riktig kategori.

Følger du diverse influensere på Instagram, kan det også hende du snubler over en rabattkode til NA-KD, og da kan du shoppe kjoler til dame til ekstra gode priser.

Ta med barna på orientering

Det er søndag, og kjolen er lagt til vask etter gårsdagens fest. Hva er da bedre enn å tilbringe dagen ute i skogen sammen med barna?

Barn har et enormt behov for fysisk aktivitet, men vel så viktig er den kognitive utviklingen. Dette handler om utviklingen av intellektet. Barn trenger å utfordre hjernen, men også sansene sine.

Her er orientering en fantastisk aktivitet. Og man trenger absolutt ikke å være medlem av en orienteringsklubb for å utøve aktiviteten. Dette kan man gjøre helt på egenhånd. Enten ved at du selv legger inn punkter dere skal finne. Eller du kan sjekke om kommunen har satt ut orienteringsposter i nærheten av der dere bor.

Ikke nok med at barna må lære seg å lese kart og orientere seg gjennom skogen. De får også brukt sansene sine, ved å trekke inn lukten av skogen og se hvilket mangfold som finnes der inne.

Livet er best ute

Ja, den frasen hører vi ofte. Og det er jo faktisk sant. Det å være ute har en positiv innvirkning på den psykiske helsen vår. Uansett om vi er unge eller gamle.

Kanskje er dere heldig å se skogens konge (forhåpentligvis på lang avstand), et rådyr eller et lite ekorn. Om ikke, er det utrolig hvor fascinerende barn synes en maurtue er. Og tro meg — hvis du ikke har studert det selv, så vil du nok la deg rive med når du ser alt som foregår i denne tua.

En annen og viktig ting med orientering, er samarbeid. Voksne og barn kan sammen lete seg frem til postene. Lese kart og finne ut veien frem. Det er faktisk ingenting negativt med en orienteringstur i skogen. Og som vi nordmenn sier; Det finnes ikke dårlig vær — bare dårlige klær!

Rebecka