Hvilke utstyrs-krav fører orientering med seg?

 

En av de gode sidene ved orientering er at det ikke krever all verdens av dyrt utstyr for å holde på med det. Det finnes selvfølgelig også dyre ting for eksperter og lidenskapelige orienterer, men i all hovedsak er det enkelt å begynne og enkelt å være med.

Kompasset og kartet

Vanligvis trenger man kun å handle inne et vanlig oljekompass med dreibar boks og gjennomsiktig siktelinjal. Det er noe som det er greit å ha uansett. Dertil trenger man som regel gode orienteringskart, noe som man får hos de forskjellige forbundene, men også i forskjellige forretninger for sport og friluftsliv, så vel som hos bokhandlere. Vanligvis bruker man kart med en målestokk på 1 til 10 000 eller 1 til 15 000, men det er også vanlig å bruke kart med en enda større målestokk, om man driver med sprint på mindre områder. For dette formålet kan man få kart med målestokker på 1 til 5 000 eller 4 000.

Alt annet

Utenom kart for trening trenger man egentlig ikke så mye som ikke de fleste har fra før av. Det finnes spesialsko, og det finnes egne trøyer og tøy, men her duger egentlig alt.

admin