Skiorientering er en fin vintersport

 

Skiorientering er egentlig et naturlig følge av at skiklubber som regel også organiserer orientering på sommeren. Orientering er en fin kombinasjons-sport for mange som driver med vintersport på aktivt vis, og som vil holde seg i form på sommeren. Rulleski og kunstig snø er en ting, men det kan også bli kjedelig i lengden.

Derfor har også skiorientering utviklet seg for vinteren. Det er en fin måte å komme seg ut på, og gjør det mulig å bedrive skisport på oppkjørte løypesystemer, hvor man som regel bruker gaffelstart, eller holder konkurransene direkte i naturen.

Skiorientering har dessuten også like lange tradisjoner som orientering i seg selv, og der har blitt organisert konkurranser siden 1890-tallet, i Sverige og i Finnland. Sporten kom likevel ikke ordentlig til Norge på den tiden, selv om første konkurranse ble holdt i Trondheim i 1899. I Norge bedrives skiorientering aktivt, først og fremst fra midten av 1980-tallet, hvor det også fikk preget av å være en ekte idrett.

Korte ski teller som spesialutstyr

Det kan lønne seg å investere i et par kortere skøyte-ski om man har lyst til å ha en trivelig tur, uten for mye henging og klumsing.

admin