Orientering – en sport for både små og store

I løpet av de seneste årene har orientering blitt stadig mer populært i Norge. I denne spennende idretten skal deltakerne raskest mulig løpe gjennom en løype i et bestemt naturterreng. Denne løypen må deltakeren selv finne kun ved hjelp av kart og kompass. Orientering er dermed en idrett hvor du ikke bare må være fysisk sterk, men også vise god forståelse for kartlesning og naturobservasjoner.

Lærer orientering i skolen

Orientering har lenge vært en populær idrettsform blant voksne løpere, men de seneste årene har det også blitt et økt fokus på å lære bort orientering i skolen. Halden Arbeiderblad kan rapportere at mange skolebarn i Halden lærer orientering i gymtimene. Dette er noe skolen mener er en morsom, adrenalinfylt og kunnskapsgivende opplevelse for skolebarna. Under et orienteringsløp må barna mestre kunsten å løpe fort samtidig som de må orientere seg frem til neste post. Dette gir barna en stor mestringsfølelse, og de får også en morsom opplevelse i den norske naturen.

Bringer glede til små og store

Det holdes en rekke orienteringsløp i Norge hvert eneste år, og her finnes det garantert en mulighet til å prøve seg uansett hvilket nivå man befinner seg på. De voksne løperne kan teste ferdighetene i en rekke store løp, og de yngre løperne kan leke seg frem i løp holdt i lokalområdet. Hvis man er ekstra dyktig, så er sjansen stor for at man kan ta seg helt frem til junior-NM. Orientering er en tøff sport som krever stor utholdenhet, så ikke glem at myke Sofaer er deilige å hvile i for både små og store løpere etter en konkurranse!

admin