Hvordan begynne med orientering?

Orientering er en av de sportene som kanskje er mest populær i Norge, men som veldig få faktisk snakker om. Orientering er en sport som er utrolig spennende og som gir deg muligheten til å utfordre deg selv fysisk og psykisk!

Orientering light

Det er mange som har fått øynene opp for fenomenet Stolpejakt i Norge. Dette er rett og slett lokale idrettslags som har satt opp en rekke stolper rundt omkring i nærområdene sine. Du vil laste ned en app og deretter kan du gå rundt og skanne stolper. Noe som er spennende med denne stolpejakten er at du kan lære mer informasjon om ulike steder i nærområdet ditt, i tillegg til å besøke steder du ikke en gang har vært rett rundt hjørnet. Det er mange som har fått smaken på stolpejakt og dermed kan veien fra stolpejakt til orientering være ganske kort.

Orientering

Noe vi anbefaler deg å gjøre er å sjekke hva som finnes i ditt nærområde. Det finnes garantert et idrettslag som tilbyr orientering. Du vil kunne delta på noen treninger for å se om dette er noe for deg. Dette anbefaler vi deg å gjøre når sesongen starter, som ofte er på høsten. Da pleier de lokale idrettslagene å starte opp.

Det er ganske enkelt å begynne med orientering, du trenger ikke nødvendigvis å ha noe fancy utstyr eller noe sånt. Du kan få med deg noen venner og dere kan gjøre det sammen, eller du kan dra på treningene til ditt lokale idrettslag.

Kanskje du finner ut at du har et relativt stort talent innenfor orientering og deretter kan delta i lokale, regionale eller nasjonale konkurranser? Det er ikke uvanlig at mennesker i alle aldersgrupper deltar i slike konkurranser, så vi håper det er noe du kommer til å gjøre!

admin