Løpe orientering med brystimplantater

Du kan gjøre det aller meste etter at du har fått brystimplantater, men den første tiden etter operasjonen gjelder det å ta det litt med ro. Lytt til kroppen din og utsett har trening eller konkurranseidrett til kroppen har kommet seg igjen.

Lytt til legens råd

Legen vil gi deg informasjon om hva du kan gjøre og hvor lenge du bør ta det med ro etter operasjonen. Etter at du har fått brystimplantater fra Motiva kan du for eksempel ikke løfte armene over skulderhøyde den første uken, og du får heller ikke løfte tunge ting. Så lenge du bruker smertestillende, bør du heller ikke kjøre bil. Det kan dessuten være litt ubehagelig å bruke overkroppen i starten, så bilkjøring bør du vente litt med.

Ta deg tid til hvile

Du kan fint gå turer og få frisk luft etter operasjonen, men du bør også ta deg tid til å hvile. Å få operert inn brystimplantater er ren rutine, men det er likevel en operasjon, og sårene trenger litt tid til å gro. Hardtrening bør vente til minst seks uker etteroperasjonen. Orientering og annen konkurranseidrett bør også vente til du kan trene for fullt.

Individuelle forskjeller

Det er viktig å understreke at dette er generelle råd. Noen kan trenge lenger tid enn andre før de kan trene for fullt. Hvis du trener for hardt for tidlig, kan implantatene forskyve seg. Ta deg derfor tid, lytt til legens råd og vent til kroppen er tilbake til vanlig tilstand før du begynner å belaste den for fullt.

Uncategorized

Rebecka