Orientering dekkes fast av NRK

 

I Norge har orientering en ganske stor interesse, også som tilskuersport, og gjerne gjennom TV-skjermen, eller via en “Video-stream fra NRK sine sider” (https://tv.nrk.no/serie/orientering). Siden sporten gjerne bedrives over lengre avstander, egner den seg faktisk bedre for å overføres på TV, enn at man drar for å være på arrangementsplassen som tilskuer.

Dette er noe som ikke har blitt utnyttet til det fulle enda, og det er et økonomisk potensial i å gjøre orientering til en tilskuersport av de helt store. I grunnen er det nemlig liten forskjell på om man ser på et eller annet reality-show, eller på et godt orienterings-løp. Det er et spørsmål om å pakke det inn på en måte som gjør det forførende eller tiltrekkende for seeren.

Hva dekkes vanligvis på TV?

Det siste som ble sendt live på NRK var Verdensmesterskaper WOC 2016, som fant sted i Strømstad. Da snakker vi faktisk om relativt store greier. Men som regel er det kun WOC-arrangementene som kvalifiserer for TV-skjermen. WOC 2015 i Inverness i Skottland ble for eksempel også overført.

 

admin