Det du trenger å vite for å komme i gang med orientering

Orientering er en idrettsgren som ikke er så stor her til lands. Grunnen til det er nok for at det ikke er så mange som vet at det er en ting. Ja, alle har hørt om orientering, men folk vet kanskje ikke at dette er noe man kan drive med – og at det er flere som driver med det. De som først får testet ut orientering, synes fort at det er en veldig gøy aktivitet å holde på med. Siden man ikke hører så mye om orientering i hverdagen, kan man kanskje sitte med mange spørsmål om hva det egentlig innebærer. Her skal vi gå gjennom hva greia med orientering egentlig er.

Orientering er en både slitsom og morsom idrett

La oss legge disse kortene på bordet med en gang; orientering er fysisk krevende, men man gjør det i sitt eget tempo. Derfor er det viktig å ha et hjem som er avslappende. Man bør innrede hjemmet sitt med behagelige ting, som for eksempel lyse tepper og andre ting man setter pris på. På den måten blir det mer avslappende å komme hjem etter trening eller konkurranse. Restitusjon er alltid veldig viktig.

I tillegg til å ha et behagelig hjem, er det andre ting som også er viktig når det kommer til restitusjon. Søvn er kanskje det absolutt viktigste når det kommer til restitusjon. Uten skikkelig søvn vil kroppen kunne slite med å komme seg skikkelig.

I tillegg til at orientering er slitsomt, er det også morsomt. Ja, man må løpe rundt, men man må også bruke hodet sitt til å forstå hvor postene man skal finne er. Det kan til tider være irriterende hvis man ikke klarer å finne en post. Når man derimot først klarer å finne posten, vil kroppen fylles opp av deilige lykke hormoner.

Hva går orientering egentlig ut på?

Reglene og poenget med orientering er egentlig veldig enkelt, i det minste når man først vet hva poenget er.

I orientering er man i et uteområde. I dette område er det på forhånd plassert flere poster, man kan se på det som flagg eller poeng, som man skal finne. Da det vanligvis foregår på et relativt stort område, vil man få et kart – vanligvis terrengkart, over området. På dette kartet vil postene være merket.

Da må man først finne ut hvor postene er, før man deretter må prøve å finne de så raskt som mulig.

Rebecka