Hva du bør investere i for orientering

Er du helt ny når det gjelder orientering, så trenger du ikke fortvile. Den utradisjonelle sporten har fått mer og mer oppmerksomhet også blant mosjonister. Det er fordi den kombinerer løping i skog og mark, med retningssans og logiske tenking. Har du blitt bitt av basillen så trenger du kanskje noen tips til hva du bør ha av utstyr.

Treningsklær

I skogen skal man passe på ting som flåttbitt fra insekter. Med en biker shorts og t-skjorte vil alt føles bedre. De er tettsittende og samtidig plagg som gjør deg veldig fleksibel og fri. Høye knestrømper kan være behagelig slik at man slipper å få sår fra kvister og greiner. En biker shorts kan plasseres under en vanlig shorts for mer stabilitet.

Løpesko terreng

Foruten biker shorts, må man også ha sko som er behagelige å løpe i. Terrenget er varierende og ustabilt, og faren for overtråkk er større i orientering enn vanlig løping. Derfor må man ha terrengsko som både har en god såle og har god ankelstøtte. Det kan være lurt å velge en robust sko, spesielt også om man vil bruke dem til gåturer i skog og mark.

Treningsapp

Mange tror at apper er gratis, men noen har også en pris. En skikkelig treningsapp vil likevel ha så mange gode funksjoner at man bør vurdere å gå for et betalt abonnement. Enten det er Mapmyrun, Endomondo eller Strava spiller ikke så stor rolle, men den bør ha noen funksjoner som puls, distanse -og fartsmåler.

Kart og kompass

En ekte orienteringsløper bruker kart og kompass. Det å kunne lese på kart og orientere seg har også en betydning når man beveger seg i landskapet generelt. Man lærer hvordan naturen former seg og hvordan man skal lese ting som lys-retning, skygger og vær. Med kart og kompass vil disse tingene være enklere å tyde.

Rebecka